Sista natten i San Diego

Så nu är det sista natten i San Diego, imorgon drar vi vidare mot LA.

Idag har vi besökt San Diego Zoo, det var enormt med massor med olika djur. Ibland hittade man inte dem i burarna men de man såg var jättefina. Jag kan kanske glädja er därhemma att vi hade mulet och lite regn under dagen. Jag hade på mig min fleece tröja hela dagen och frös tom. Fast det gjorde inte de andra. Vi fick också köpa engångsregn- ponchos (vet inte hur det stavas) vid entreen till Zoo:et. Regnet var så där finnt och lätt så det gick igenom kläder och allt.

Nu på kvällen var barnen på bio, Year 1 med Jack Black som hade premiär igår. Tror inte den har haft premiär i i Sverige ännu. Jatte och jag skippade bion och gick vid strand promenaden längs med vattnet och åt middag på det berömda Antonis Fish Grotta, med den lyxiga Star of the Sea precis brevid. Det är tre restauranger precis bredvid varandra i samma byggnad vid vattnet. Den 1:a enkel och billig, den i mitten lite finare med bordservering och den längst till höger lyxig som bara den med priser därefter. Vi valde den i mitten - svenskar som vi är väljer vi förstås alternativet som är mest lagom !! Maten var god och långt ifrån den snabbmat som det tyvärr blir lite mycket av ibland även om man inte vill. Ibland finns det inte andra alternativ.

Det blev en sista toppendag i San Diego som är en riktig fin stad. Mycket vatten överallt och fina kullar med många vackra hus med utsikt över bukten. Människorna är också trevliga och pratsamma som många amerikanare verkar vara. Så olika oss svenskar när det gäller att ta kontakt. De flesta servitörer frågar var man kommer ifrån och undrar hur länge man ska vara här och vilka ställen man har varit på hittills, sedan berättar de att de ställen vi ska besöka låter såå bra och alla säger att San Francisco är så fint. Vi får se när vi kommer dit vad vi tycker.

Nu ser vi (i alla fall jag) fram emot lite soligt och varmare väder i LA. Det ska bli spännande att åka dit med alla motorvägar kors och tvärs. Undrar om Jatte tänker detsamma !?! Han är jätteduktig i trakfiken, jag skulle flippat ut för länge sedan med alla snabba beslut och vilken fil man ska välja. Det är verkligen tur att vi har vår GPS. Vi skulle inte klarat oss så bra annars med att hitta mataffärer och restauranger och alla turitstställen annars.
Även om man åker efter GPS:en är det hur lätt som helst att missa en avfart. Som tur är så räknar GPS:en om rutten omgående och så - vips är man tillbaka rätt på motorvägen igen.

Så nu ska jag umgås med familjen igen, som tittar på TV (High School Musical II). Eftersom jag gillar att prata om väder, lik papsen där, så verkar ni därhemma få lite varmare. Hoppas det håller i sig för er alla som har gått på semester! Vi ska få enligt prognosen 25-28 grader och soligt i Los Angeles. Häärligt!

Många kramar från Rosarna + Micha - ha det så bra till vi hörs nästa gång :-)


Kommentarer
Postat av: Mormor & Morfar

Hej,

Fint att ni tycks må bra allihop och verkligen kul att få veta en hel del om era upplevelser.

Här håller vädret på att stabilisera sig som ni redan vet och vi är utlovade sol och värme i veckan.

Vi kollar mest på Volvo Ocean Race-båtarna som gick i mål vid Skeppsbron i onsdags och i dag är det race ute på Kanholmsfjärden och i morgon är det 3 race från Skeppsbron runt ett märke vid Nacka Strand och tillbaka till Skeppsbron. Det är 8 båtar som seglat jorden runt, Ericsson 4 leder och sista etappen är till S:t Petersburg med start på torsdag.

Ha det fortsatt bra och hoppas ni inte virrar bort er på de upp till 8-filiga motorvägarna runt LA.

Många kramar till er alla

Mormor & Morfar

2009-06-21 @ 12:29:58
Postat av: Lovisa som skriver :)

Hoppas att ni fick en bra misommar för det fick vi iallafall. Vi lånade 2 stugor från er för farmors ocg farfars vattenpump gick sönder. Vi har städat efter oss. Hehe. Vi hade det jätte trevligt förutom att Wendela fick nästan 40 graders feber. Gud var roligt att åka till Los Angeles. Skulle verkligen vilja få plats i någons resväska. Ser fram imot fler inlägg. Hoppas att ni har det bra och kör förskitigt !

Från familjen Ros i Huddinge-

2009-06-21 @ 20:12:28
Postat av: Annelie

Hej,

Nu är det bara två veckor kvar till våran semester börjar(skönt), vädret börjar bli bättre och idag har det varit riktigt skönt.

Ni verkar må bra och vad skönt det lät med en middag på tu man hand.

Ser fram emot att få läsa om LA.

kram från Annelie med familj

2009-06-22 @ 19:42:04
Postat av: Ros i Halmstad

Hej, det låter som om ni har en trevlig resa hittills..... och vi är inte alls avundsjuka....Vi läser bloggen oftare än vi kommenterar! Vi vill tacka för att vi fick låna er fina byggbod under midsommarhelgen! Kändes lite konstigt när inte ni var på plats! William saknade de tidiga mornarna med Jan! Tack än en gång!



Kramar från oss alla fyra

2009-06-22 @ 20:46:52
URL: http://www.familjenros.com
Postat av: Farmor

Hej, nu är vi också tillbaka från landet och har läst senaste nytt från er resa och som Berit och Micke skriver...vi är inte heller ett dugg avundsjuka... på er.

Pappa fixade pumpen ( två nya tryckbehållare) så att vi kunde vara hos oss efter Mälsåker, precis som vanlig. Nu är vattentrycket bättre och jämnare än innan. Vi hade även tur med vädret, hela tiden vi var ute sken solen och först på kvällen kom den värsta skuren.

har nu en fortsatt händelserik resa!

Kram farmor och farfar

2009-06-22 @ 23:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0