S L O ....

...är förkortningen på San Luis Obispo som vi är i nu. Efter 4 övernattningar i LA så lämnade vi den jättestora staden i morse. Vi har varit runt och sett en hel del av de norra delarna men man hinner verkligen inte med så mycket som man tror att man ska göra.
1:a dagen så gick vi på Hollywood Boulevard, vilken vi bodde precis bakom, vi tittade på alla stjärnor på trottoaren och alla roliga utklädda kopior, Spiderman, Marilyn Monroe och Jack Sparrow med flera. Vilken show! Det var fullt med folk runt Kodak Chinease Theater och där alla utklädda kopior var men gick man iväg en bit så vart det helt annorlunda med konstiga butiker och lite skumma människor, så vi vände tillbaka.

Dag 2 så ville tjejerna bada så vi åkte till Malibu som visade sig vara en massa stränder och vi hamnade tyvärr fel på en surfarstrand där det inte alls var mysigt att bada, så vi fick vandra en bit bort där vi tyckte det såg bättre ut men den var inget vidare där heller. Ja, så kan det gå när man har många stränder att välja på!!
Sedan åkte vi tillbaka mot LA igen och parkerade vid Santa Monica beach. Vi tog en sväng på piren och sedan gick vi hela vägen mot Venice beach där det fanns fullt med butiker och utesäljare som sålde allt möjligt.
Det blev en lång promenad så vi fick ont i både ben och fötter, tror att vi säkert gick närmare 15 km.

Dag 3 så klev vi upp tidigt för att åka tunnebana till Universal Studios, vi var där när de öppnade och hann med Studioturen och några andra åk saker innan köerna började. Det visade sig att det inte fanns så mycket att göra och efter ett tag så blev köerna längre och längre, innan vi gick hem såg vi en jättehäftig vattenshow och tjejerna vart helt dygnsura, vi fegisar satte oss längre upp så vi klarade oss.

Dag 4 - näst sista dagen och Six Flags (en riktig stor nöjespark). Parken är enorm och med en massa läskiga berg-och-dalbanor, som fega jag hoppade över. Till vissa var köerna timslånga och andra gick det fort att komma fram till. Ungarna och Jatte hann pröva en hel del innan dagen började ta slut. Sista åkattraktionen visade sig tyvärr vara en med riktigt lång kö, som man inte ser föränn man har kommit in bra bit på vägen. Jag och Therese satt utanför och väntade i över 1 timme phu !! Efter denna väntan för oss alla så drog vi hem.

Dag 5 - denna dag. Då var det dag för avfärd norrut och vi stannade till i den lilla söta "danskbyn" Solvang där vi hade lunch och en liten rundtur till fots, för att senare åka vidare till SLO. Här har vi hunnit med en tur till centrum och deras "Farmers Market" där det såldes mat, grönsaker, frukt och en massa annat som tex välgörenhet, gå med i demokraterna osv. Vi satsade på maten och körsbär och jordgubbar. MUMS!!

Ha det så bra allihop - kommentera gärna, det är lika kul för att läsa som det är för er! Kramar från soliga Kalifornien.



En typisk tvättbild från laundry i San Diego


Orädd pelikan på en pir i Malibu - Los Angeles

 
Här sitter vi på Farmers Market idag och käkar vårt käk

Kommentarer
Postat av: Bitte

Vad du kan berätta målande, det är precis som om man skulle vara med. Jag kan se platserna i LA framför mig. Här ska det bli 30 grader i helgen så kanske även jag tar ett dopp. Kram till er alla

2009-06-26 @ 08:16:55
URL: http://famros.blogg.se/2009/june/s-l-o.html
Postat av: Karin

Hello! Kul att höra från er igen, jag väntar alltid med spänning på nästa inlägg. Håller med Bitte om att du är jätteduktig på att skildra allt ni är med om. Jag blir jättesugen på att åka dit!!! Måste bara övertala Johan som inte är så sugen på USA. Är Kalifornien och USA som ni hade föreställt er? Ni verkar iaf hinna göra en massa roliga saker!!



Hos oss är allt bara bra, Daniel vann sin första match i Nisse Liedholms cup men förlorade stort den andra. Svettigt värre för dem att spela i denna gassande sol men så är det ju äntligen sommar här! Erik har varit på golfläger på Björkhagens GK hela veckan och fått snygg t-shirtbränna! Ska fira pappa ikväll och se på semifinalen mellan Sverige-England i U-21 EM. Sverige spelar riktigt rolig fotboll, mkt mer full fart framåt än A-landslaget.



Är Highway 1 så vacker som alla säger??? Ha det så bra i Yosemite!!!



Puss och kram

Karin (alla hälsar så gott!)

2009-06-26 @ 15:40:47
Postat av: Mormor & Morfar



Hej,

Tack för alla trevliga beskrivningar av vad ni upplever - nu känns 20 år sedan vi var i LA inte så långt borta.

Vi har varit och vattnat hos er idag, Oskar hade klippt gräset och klippte också häcken.

Sverige fick tyvärr stryk mot England i U21 semi men borde vunnit efter att tagit upp 0 - 3 till

3 - 3, hade sedan spelet men föll på 6:e sraffen.

Vi har precis följt Karin och Erik till bussen efter en promenad utefter vår kaj i +22 kl 21 30.

Kramar & Pussar

Mormor & Morfar

2009-06-26 @ 21:55:20
Postat av: anette

Vilka upplevelser ni är med om! Här hemma är det fullt upp med byggandet. Det har varit strålande solsken den sista veckan och det ska bli upp till 30° de närmsta dagarna. Kai bygger febrilt med väggen och jag står under partytältet och målar. Det var tänkt som regnskydd men har varit ett perfekt solskydd i stället. Igår tog vi ett break och åkte till Kolmården och var där en hel dag, åkte vidare till Bråviken där vi fikade och fiskade. Det blev inget fisk, men Wendela vill bara fiska. Hon blev sjuk på landet i midsommar och låg i över 39° feber, så hon missade hela midsommardagens fiskande. Hon fick ingen fisk igår men hon ramlade i vattnet från bryggan, med kläder och allt. Idag har Wendela åkt på chearleadingläger på Norra Lagnö, Evelina jobbar på (trött på alla tidiga mornar)och Lovisa slappar och hjälper till ibland. Ha det gott! Kramar från A, K, E, L, W

2009-06-28 @ 00:09:14
Postat av: Annelie

Hej svejs,

Nu har vi äntligen fått värme så vi tiger.Igår fyllde Svante 50 och vi var på fest, det var som att vara utomlands och idag har vi tittat på Amanda när hon spelade fotboll dom vann med 7-0 mot örebro.Stranden du beskrev måste ha varit väldigt dålig ni Rosare brukar inte banga:-)till skillnad mot oss fjaestadare.Själv har vi badat i polen hos Stina och Åke.Jag håller med övriga att du är så duktig på att beskriva så att det nästan känns som om jag själv varit där.Hälsa alla,bamsekramar från Annelie och resten av the family

2009-06-28 @ 19:58:53
Postat av: Annelie

Kina, jag kom på en sak igår på festen dök Anna-Karin Dahlin från Älta upp. Jag skulle hälsa så mycket.

kram igen

2009-06-28 @ 20:00:38
Postat av: Familjen Gustafsson

Hejsan! Sötnosar



I torsdags började vi vår semester så nu hinner vi kolla in er fantastiska blogg och resa. Här har vi super väder men svalare luft skall komma in till helgen. Är i Mellbystrand som vanligt och Peter hoppar på kryckor eftersom det är 2 veckor sedan han opererade sin höft. Jätte kramar till er och fortsatt bra resa, kommer att följa er nu.



Lena

2009-06-30 @ 18:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0