Första dagen "over there"

Så, äntligen är vi framme efter en lång resa. Vi landade ca. 30 minuter innan utsatt tid i Chicago och efter lite tid i tull och väntan på väskor samt lämna väskorna igen till inrikesflyget, så gav vi oss in till Chicago City center. Tyvärr höll det på att renovera tunnelbanespåren så vi kom bara 2/3-delar av vägen och fick sedan åka buss. Eftersom det tog så lång tid så vågade vi inte chansa på att åka hela vägen in till city och Millenium park. Vår första måltid i USA blev en hamburgare var på Wendys (= typ Mc Donlalds) !!! Sedan var det bara att leta upp bussen som tog oss tillbaka till tunnelbanan igen. Väl framme på O´Hare så hade vi ändå 3 timmar kvar till avgång men det är ju skönt att slippa känna sig stressad.

Men det var jätte segt att vänta dessa 3 timmar och sedan 3 timmar till på planet till Albuquerque. Alla utom Sofie sov mer eller mindre hela flygresan. Efter lite väntan på hyrbilen var vi så äntligen på väg till vårt motell. Men det var inte lätt att hitta i mörkret och ingen GPS med USA karta. Vi fick svänga av huvudgatan för att titta på kartan igen och då som taget i en film så rullade en polis bil förbi oss på gatan i mörkret. Jag var på väg att studsa ut ur bilen för att fråga men vår "kära" polis ville svänga runt först så han inte stod i vägen. Han kunde tyvärr inte hjälpa oss helt men har förklarade att den gata som vi skulle bo på var väldigt lång och heter NW på en sida och SW på den andra sidan och numren på gatan början räkna upp igen där gatan byter namn till SW. Jag ringde till vårt motell och förklarade vart vi var och det var en bra bit norrut på den gata vi skulle bo på. Vi var supertrötta och ville bara komma fram. På väg till motellet så åkte vi genom down town som var delvis avstängd för där var kvällsnöjet att åka runt på sin pick up och spela musik på högsta volym bland alla ungdomar. Det var faktiskt lite läskigt....

Oj, detta blir ett långt första inlägg. Nu ialla fall så har vi varit och hälsat på i Estancia där Sofie gick i skolan, vi åkte förbi huset hon bodde i sist och hälsade på hennes kompis Ian. Ian var inte hemma men dock hans mamma som blev jätteglad att träffa Sofie igen. Vi åt lunch tillsammans på Estancias enda restaurant (Old Mill) och sedan åkte och besökte Ian som sommarjobbade på en Pueblo med restaurering, det var säkert en 4-5 mil dit uppe mot bergen och vägen dit var på vissa ställen så där lång och rak som man har sett i filmer från USA. Nu är vi hemma igen och ska snart krypa till kojs. Man är helt slut i kroppen och jetlagen sitter väl i fortfarande. Alla är lite småförkylda och inte helt krya men det ska vi snart ändra på!

Jatte köpte USA karta till Gps:en så nu kan vi hitta överallt och imorgon drar vi nog vidare mot Flagstaff i Arizona. Vi har köpt kylväska också så den fyller vi med dricka och frukt för törstig blir man hela tiden.

Jag kan gissa att min pappa undrar hur vädret är och det får jag ju inte hoppa över att berätta om. I Chicago var det inte så varmt, kanske 18-19 grader, men väldigt fuktigt. Det hade precis regnat innan vi kom dit. Här i Albuquerque är det väldigt behaglig och torr värme. Jag gissar att det var som mest 26-28 grader idag. Det har fläktat hela tiden så det är verkligen perfekt.

Nu ska vi krypa till kojs och alla här hälsar. Ha det så bra tills vi hörs nästa gång! Kramar Kina

 

Kommentarer
Postat av: Karin

Hallo overthere! Kul att höra att resan gick bra och att ni har fått se Sofies USA-hemvist. Guuu så skönt med värme och sol. Här håller jag på att frysa häcken av mig, brrr... kyla och regn.



Må så gott och ha så kul i Arizona!!!



Puss och kram

//Karin

2009-06-09 @ 10:24:41
Postat av: Mamma & Pappa

Hej allihop,

Kul att allt gick bra med resan som vi förstod skulle vara jobbig och nu med en GPS hittar ni säkert lättare till hotell och annat.

Vi behöver inte fråga om vädret heller - här hemma är det fortfarande regn och rusk och inte många grader över 10.

Det var verkligen ett långt och uttömmande inlägg ni skrivit och kul att läsa. Hoppas vi får många lika fina berättelser framöver om alla era nya upplevelser.

Ha det så bra i Flagstaff och Arizona!

Kramar Mamma & Pappa

2009-06-09 @ 11:20:43
Postat av: Farmor

Hej allesamman!

Det var en härlig reserapport. Så började ju äventyret på en gång och jag kan riktig se er framför mig på den mörka vägen och polisen vid sidan om. Som en scen ur en amerikansk film. Med en GPS kommer ni att hittar bättre men den kan också spela en spratt! Vi väntar med spänning på nästa inlägg.

Kram farmor och farfar

2009-06-09 @ 15:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0