Snart är det den 4th of July

Och det ska vi fira med alla amerikaner imorgon, undrar hur det blir.....?

Nu har vi varit några dagar i S F. Vi hade hyrbilen kvar den första dagen så vi gick upp i god tid och tog en tur på Lombard Street (den krokigaste gatan) och vi var helt ensamma - inga andra bilar där. Däremot var det en massa människor överallt som fotade och filmade och nästan stod i vägen för oss (trodde jag fast de stod på trottoaren vid gatan men eftersom den är så otroligt krokig så såg det ut som de stod mitt i gatan). Vi ska åka förbi där imorgon igen med spårvagn (cable car), som vi inte ännu har testat. Det verkar mest vara vi turister som åker i spårvagnarna. De lokala åker buss eller el-spårvagn (street car), som är mycket billigare !!!

Bild tagen när vi åker på Lombard street, tyvärr syns inte alla kurvor så bra.... 

Efter Lombard street så åkte vi över Golden Gate bridge och det var faktiskt riktigt bra väder så det blev många foton. Annars brukar bron vara gömd i dimma vid denna tid på året. Efter Golden bridge besökte vi Sausaulito som är en mysig liten stad med många gallerier och butiker samt tjusiga hus där de bor som har pengar. Vi strosade omkring där en stund men ingen av tjejerna var på något vidare humör så det vart ett kort stopp för mat.


Jatte och jag ville absolut inte hem på en gång så vi åkte vidare till Muir Woods, en nationalpark i närheten där de har de jättestora Redwood träden. Jatte, Therese och jag tog en promenad i den fina skogen och en del träd var verkligen enorma. Tydligen är denna park vanligtvis mycket välbesök och det är svårt att få tag i parkering, men vi hade inga problem. Det verkar vara så att där de har varnat i guideböckerna för välbesökta platser har det inte stämt nu när vi har besökt dessa platser. Kanske beror detta på lågkonjunkturen??



Efter Muir Woods åkte vi hemåt igen över Golden Gate och betalade vår broavgift och var på väg hem för att lämna bilen.
Men då tyckte jag vi skulle ta en sväng förbi Alamo Square, där de fina husen som visades i tv-serien Huset Fullt finns.
Alamo Square var verkligen en söt och fin park och husen likaså, från parken hade vi en strålande utsikt över S F och bukten bakom.

Den kända husraden från Huset Fullt och San Francisco skyline i bakgrunden

När vi vaknar sedan dag 3 utan bil - alltså idag så har Jatte och jag sovit på grannhotellet, eftersom det blev för trångt i vårt lilla hotellrum med 5 pers. Vi studsade upp tidigt och åt en usel typiskt lågpris hotellfrukost och gick sedan ned på stan och hittade ett litet ställe som sålde bra och billigt kaffe. Ungarna låg o snusade sin skönhetssömn på sitt rum och kl. 10 gick vi till dem och sa att det var dags att "upp och hoppa". Jag, Therese & Micha har varit och shoppat idag. Vi hittade inte så mycket att köpa, de mesta av kläderna i affärerna vi var i hade inget direkt som föll i smaken och ibland var det för dyrt och inte värt att släpa med hem. Vi köpte dock varsitt par Converse skor.
Jatte och Sofie gick till hamnen och tog sig en båttur. Ny bild på Golden Bridge kommer här.

Här har Jatte tagit bilden på bron från deras båttur med den karaktäristiska dimman vid bron.

Nu ikväll tog vi en tur i Chinatown och passade på att äta där med. Jag köpte mig lite kinesiskt Jasmine thé som jag sitter och smuttar på nu. Chinatown känns lite som en besvikelse, vi båda hade nog tänkt oss något annat.
En av gatorna bestod av turistanpassade affärer med kläder och prydnadssaker och nästan bara turister som strosade där - den andra huvudgatan var väl lite mer genuin med nästan bara kineser överallt och frukt/grönsaksaffärer och andra konstiga affärer där vi inte riktigt vet vad de sålde.
Det var ändå häftigt att gå omkring där och se en del riktigt fina kineshus. Man blir även faschinerad av alla dessa branta backar som finns överallt.

Nu ska jag umgås med familjen och avslutar med en familjebild från början av vår resa. Denna bild är från Sedona i Arizona. Kramar Kina och alla oss andra.

 

Kommentarer
Postat av: Mormor & Morfar

Hej igen allihop,

Du får nog snart börja skriva böcker Kina.

Tack för dina fina utläggningar om era upplevelser

som det känns som att vi deltar i.

Idag har vi fått något svalare väder +24 och en del moln så det känns riktigt skönt.

Här firade jänkare 4:e juli på kryssningsfartyget nedanför oss med flagghissning, elefanta uniformer, nationalsång mm.

Ha nu en bra sista vecka overthere och var rädda om er i storstaden New York.

Massor av kramar

Mormor & Morfar

2009-07-04 @ 13:31:06
Postat av: Anette

Hej på er overthere!

Här hemma arbetas det på huset. Kai har varit jätteflitig. Nu är det bara läkten och måla som är kvar. Ibland har han jobbat 12 tim på en dag. Men imorgon börjar han arbeta igen. Jag har målat våra sängbord idag(Berits gamla). Evelina har arbetat idag femte dagen i sträck, upp mellan kl 04.30-05.30. Igår hände en rolig sak, hon stod i dörren till frukostbuffeèn och prickade av alla gäster. Då kom en man som sa att han hade ett rumsnummer som Evelina var tveksam til att det fanns. Men han gick in och började äta medans Evelina gick och kollade upp rumsnumret. Det visade sig att numret inte fanns. Så Evelina gick tillbaka till mannen och sa mycket artigt att det numret mannen uppgett inte fanns. " Det kan bero på att jag äger det här hotellet" sa han och log.Så han bodde i en av lägenheterna. De hade en längre konversation. Han hade frågat mycket, bla vad hon hette. Evelina Ros, det ska jag komma ihåg.Evelina fick sedan veta av sin "chef" att han Evelinas leende och trevliga bemötade hade förgyllt hans dag. Lovisa har Emma här och Wendela har varit med Malin och sett Ice age 3. Snart blir det mat, ska grilla. På tisdag åker vi till ert landställe för att fira William. Ha det gott och fortsatt trevlig resa med nya härliga upplevelser.Många kramar från fam Ros i Stuvsta.

2009-07-05 @ 18:06:42
Postat av: Valle

Hej på er!



Ojoj, nu fick man läsa och njuta riktigt ordentligt! Det är så roligt att läsa om allt!



Ja, som ni säkert vet så har vädret vänt och regnet har nu börjat ösa ner. Micke höll på att skita på sig på jobbet i fredags när blixten slog ner en bit bakom honom och en kollega när de stod ute.

I lördags (och idag) var det riktigt skyfall (som alltså sabbade Tomas markis) med hagel, precis som om ett helt hav bara hälldes över oss.



Vi jobbar sista veckan nu, äntligen. På måndag åker vi till Köpenhamn för ett par dagar bara innan bytet i Kivik sker på onsdag. Vi får se hur länge vi stannar (hur länge vi står ut), det beror på väder och antal i huset. Måste vara hemma till 24/7 (om det är fredagen), då kommer Mickes kusin Jakob upp med familjen (dock bara 2 av barnen) och skall bo över i 2 nätter (känner vi honom rätt blir det flera, vi får väl se).



Ha en härlig avslutning på ert stora äventyr, hoppas ni får fina dagar i New York!



Stor kram från oss alla här på Bastuvägen!

(för ovanlighetens skull är vi alla samlade i vardagsrummet slängda i varsinna soffor/fåtöljer)

/Valle

2009-07-07 @ 21:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0